Нова година в Европа с Прилепът

За почитателите на популярната класика по цял свят, в новогодишната нощ стрелките на часовника срещат 12 с наздравица в „Прилепът” от Й. Щраус. Повелител на предстоящата вълшебна нощ е кралят на валса. И както оперетната традиция повелява, елегантни дами под ръка с кавалерите си, заедно с доброто си настроение, изпълват фоайетата на театралните зали. Обстановката е празнична, навсякъде е светло, шампанско искри в чашите, разлива в романтичната вечер приказни мелодии. Спектакълът започва след броени минути…

В последните пет години топ-солиста на Националната ни оперета, Марио Николов посреща Новата година в Европа и Япония, с трупата на Музикалния театър, в една от коронните си роли, на очарователния аристократ Айзенщайн. С течение на действието, в прочутата щраусова оперета „Прилепът”, той въвлича публиката в незабравима бална нощ в двореца на принц Орловски, по време на която ухажва собствената си съпруга (Розалинда), прикрита зад маската на унгарска благородничка. Разбира се, всичко това поднесено с много хумор, танци и великолепната музика на Йохан Щраус.

Тази година, на връх 31 декември, Марио Николов отбеляза 50-тото си представление в ролята на Айзенщайн. Популярният ни тенор и трупата на Музикалния театър представят „Прилепът” в прочутия Театър Аеги в Хановер, където гастролират артисти и шоу-спектакли от цял свят. В спектакъла участват още: Светлана Иванова, Катерина Тупарова, Николай Петров, Калина Ангелова, Пеньо Пирозов и др.

По същото време, Новата 2009 година с „Прилепът” на Й. Щраус, са посрещнали и хиляди почитатели на празничното оперетно изкуство във Виена – в Щатсопер и Фолксопер, в Прага – в Националната опера, в Мюнхен, в Русия и на още много места по света.

Сподели в: