Нова българска група на сцената на The club

Macrophone са създадени през 2004 г. от Алан (вокали) и Никола (китари/програминг – преди това свирил основно фламенко), и включваща още Ясен (бас/програминг – бивш Gravity Co.), и Моци (барабани – бивш Saltriver), които идват през 2006 г. Името на групата, което e очевидна игра на думи, им хрумнало след една, както казват момчетата, „тежка” вечер, която си спретнали преди известно време. Тогава решили, че ще бъдат мега група свиреща на гига китари и пеещи на макро-фони.

В музиката на групата се чуства влиянието на британския рок, но добавяйки свои собствени неща те предпочитат да казват, че свирят, по-скоро, негова алтернатива. Първият сингъл на тези алтърнатив-БГ-брит-рокаджии е от миналата година и се казва „The Path”, а самият клип на парчето е повлиян от идеята, за големите корпорации мачкащи малките хора. Новият клип, който предстои да бъде сниман, e на парчето „Numbers” и ще бъде сниман от Гепи (Стейн Студио), който е и продуцент на бандата, поел ги след като те не успяли да попаднат на сериозни продуценти.

Групата е свирила на много места в Пловдив, София и др. градове, а на 23.11.2007 от 22.30ч. ще свирят в новия столичен клуб за авторска музика – The Club!

Още информация за Macrophone може да се намери на страницата им на адрес – http://www.myspace.com/myliquid.

Сподели в: