Новата звезда на световния музикален небосклон Lana Del Rey

Понякога звездите се появяват. Друг път направо ни се навират в очите или просто преминават през атмосферата, сякаш движени от нещо неземно. В последната категория попадат удивителното присъствие, глас, визия и чувство за стил на Лана Дел Рей. Звездният блясък не е стремеж за поп сензацията – той е просто призванието на живота й. Наричащата себе си „гангстерска Нанси Синатра” изпълнителка определя стила си като „Холивудски поп/сакдор”- драматичен нов жанр в поп музиката. Бонбонената си визия красавицата описва пък като „Лолитка, загубена в квартала”. Провокативно, нали?! Свиквайте, всичко това не е измислица, това е самата Лана Дел Рей.

Мистериозната изкусителка съобщи, че дългоочакваният й дебютен албум Born To Die ще бъде издаден на 31-ви януари от Interscope Records. Първият й сингъл, „Video Games”, се роди онлайн през юли 2011-та като собствено аматьорско видео, и за няколко дни подлуди музикалната блогосфера. Оттогава верни последователи на новата звезда го изгледаха над 18 милиона пъти в YouTube и го направиха #1 в iTunes класациите на десетки страни по света като Англия, Франция, Австралия и Холандия. Вторият сингъл носи името на албума, Born To Die. Лана участва в концепицята за видеото, реализирано от Woodkid.

През декември Лана се отправи на турне в Ню Йорк и Торонто (излишно е да споменаваме, че билетите за него бяха светкавично разпродадени). Ретро поп дивата планира да обиколи цяла Америка през пролетта.

Още на Kafene.bg:

Десислава с песента „Love is alive” отива на финал на „Евровизия”

Веси Бонева ще представи най-новото си видео по време на наградите "Best DJ & Best клуб България"

Сподели в: