"НЛО дневници" разказва невероятни истории на уфолози

Идеята за извънземна намеса на Земята открай време вълнува човечеството, но този път обект на проучването не са космическите посетители, а самите земляни. В необикновения пътепис „НЛО дневнициМартин Плауман (Издателство "Вакон", превод Десислава Сотирова, редактор Кристина Димитрова) поема по неведомите пътища на уфологията, системата от вярвания за НЛО, за да се срещне с нейните отдадени последователи и да запише невероятните им истории.

Впечатлен от желязната убеденост на уфолозите в съществуването на НЛО, скептично настроеният Мартин решава да посвети докторантурата си на феномена „уфология“ и да започне едно вълнуващо пътуване по пътя на вярата в необяснимото. Описаното в „НЛО дневници“ седемгодишното изследване превежда австралиеца през пустинните пейзажи на Америка, мъгливите планини на Чили, мрачните джунгли на Боливия и още редица места, вдъхновили колоритните разкази на очевидците. Авторът събира разнообразна палитра от човешки съдби и на моменти се сблъсква с уфолози, по-чудати и от марсианците.

Извънземно забавен и космически мъдър, Мартин Плауман майсторски проблематизира необходимостта да обгръщаме ежедневието с мистичния воал на невероятното в търсене на нещо повече.

Това е историята на хората, които повярваха.

За книгата: 304 страници, корична цена: 16 лв.

За автора:

Мартин Плауман започва да се интересува от НЛО още като дете. Когато получава докторската си степен върху явлението „уфология“, той се превръща в сензация за националните австралийски медии, включително „Ейдж“, „Сидни морнинг хералд“, „Аустрелиън“, „Хералд сън“ и „Канбера таймс“.
Живее в Мелбърн, където води курс по творческо писане за хора с увреждения, които имат различен културен и лингвистичен произход.

Отзиви:
„Прекрасно четиво… Уфологията е изключително вникване в човешкия ум.“
„Аустрелиън“

„В сърцето на неговото академично и пространствено пътуване стоят сериозни въпроси: Кое е истинско и кое не е? Как правим разлика?“
„Хералд сън“

„Идеалната книга за четене докато ви вземат проби на борда на кораба-майка.“
Шон Микалеф

Сподели в: