Нина Николина с нов сингъл

Новата песен на Нина Николина нови заглавието "Яна". В основата си тя е македонска народна песен, а аранжиментът е на Мага. 

Тук можете да видите видеото.

Ето какво сподели Нина Николина за проекта: "Яна" е народна песен, много дълго търсена, премислена и изстрадана. Тя е много стара и много пята, но неиздавана до момента в България. Откри я доц. д-р Веселка Тончева  – фолклорист. Песента се е пресявала, като песъчинка, оваляна от вълните стотици години. Това беше предизвикателството за нас – как да запазим формата и как да я направим да звучи съвременно.​

Видеоклипът е по идея на Георги Тошев, но реализиран от известния фотограф Павел Червенков, който дебютира като режисьор и оператор.

Идеята за клипа към песента "Яна" е да бъде фотографски – в градска, по-скоро условна среда. Всяка песен с народен текст, има сюжет. В "Яна" искахме да избягаме от сюжета, разказа. За нас беше важно усещането, настроението на песента, ритъма. Това е клип на усещането, без претенции, който не отнема настроението на песента, а го допълва…

Всъщност това е видеореализация на приятели, които споделят един вкус – Павел Червенков (окото и камерата), Илиян Диков (монтаж), Цвети Христова (грим), Георги Тошев (идеи), Мага (аранжимент) и аз – всичко (плюс актриса и кетъринг).

Сподели в: