Нина Николина се снима в драматичната комедия "Кебап Роял"

Нина Николина се превъплащава в ролята на българската фолклорна певица Ана, която спечелва сърцето на белгийския крал в амбициозната драматична комедия „Кебап Роял“ на режисьорите и сценаристите Джесика Удуърт и Питър Бросенс. Снимките бяха почти изцяло в България след няколко снимачни дни в Брюксел и Истанбул. Филмът е копродукция на Белгия, България и Холандия.

Кебап Роял” е забавен роуд муви за последния крал на Белгия, който се изгубва из Балканите. Крал Николас II е на символична мисия в Истанбул със своята свита и британския режисьор Дънкан Лойд, получил официално предложение от двореца да заснеме документален филм, посветен на краля. Междувременно Валония (южната част на Белгия) обявява независимост. Кралството ще се разпадне. Кралят трябва да се върне незабавно в родината си и да изпълни своя дълг – да обедини белгийците. Но вселената решава друго – слънчева буря е причината да се прекратят всички полети на земята, прекъсват се и всички  комуникаци. Така започва одисеята на белгийския крал през Балканите – очакват го забавни срещи, истински хаос и великолепни преживявания.

В ролята на краля е белгийският актьор Петер ван ден Бегин („Петият сезон“). Останалите главни роли се изпълняват от Бруно Жеори („Петият сезон“), Титус де Вот („Steve + Sky”) и Луси Дебе („Melody”). Холандският режисьор Питер ван дер Хоуен е в ролята на документалиста Дънкан Лойд, а сръбският актьор Горан Радакович („Ягода в супермаркета“) е бивш шампион по стрелба, снайперист и любител на птиците. Валентин Ганев играе зам. шефът на турските тайни служби, а Нина Николина се превъплащава в ролята на българската фолклорна певица Ана, която спечелва сърцето на белгийския крал. Във филма ще видим още истински български фолклорен ансамбъл, който се състои от певици в някои от най-известните български хорове, сред които „Мистерията на българските гласове“, „Филип Кутев“ и квартет „Славей“.
                     

Сподели в: