Нина Николина и „Магическите гласове на България“ с мултимедиен концерт – спектакъл в Театър “Азарян“

Премиерата за България на първия и единствен до момента, мултимедиен концерт – спектакъл с народна музика, в изпълнение на Нина Николина и хор „Магическите гласове на България“

На 30 май, в Театър “Азарян“ НДК

В концертната програма са включени акапелни изпълнения на – „Излел е Дельо хайдутин” – българското „космическо” послание пред земната цивилизация, „ Седнало е Джоре“, „Бре Петрунко “, „Дилмано“, „ Полегнала е Тодора “ , „Мори айда, айда“, „ Вечеряй Радо“ и други .
С видеопослания в концерта ще се включат – световноизвестното, българско сопрано Соня Йончева и Силви Вартан. В мултимедията, зрителите ще видят сцени от класически, български филми, картини на големи български художници като – Майстора, Златьо Бояджиев и Димитър Казаков – Нерон.

На сцената на Театър „Азарян“ ще се качат и Калин Вельов – перкусии и Димитър Тишев – акордеон и кларинет, които с народните певици ще представят композиции от проекта „Pendara Ethno Project” – изумително съчетание на автентичен фолклор, екзотични ритми и DJ звучене.
Концертът е със специалното участие на известната оперна певица Виолета Радомирска, която разнася славата на новото поколение оперни изпълнители по света и пианистката Йоланта Смолянова.

“Това не е традиционен концерт, а мултимедиен спектакъл, в който се разказва историята на българската песенна традиция – от древността до наши дни”, казва режисьорът на спектакъла Любомира Костова. Тя, заедно с режисьора на мултимедията Ема Константинова и сценариста Георги Тошев, представят панорама от най-доброто на женските гласове на България през годините.
Музикален продуцент – Нина Николина.

Официална премиера на спектакъла бе на 9 март в престижната, концертна зала Cité de la musique в Страсбург, организиран по повод Българското председателство.
След успеха в Страсбург спектакълът, посветен на прочутите български гласове ще гостуват в Берлин на 24 май, деня на славянската писменост и култура.

Сподели в: