Никълъс Спаркс и неговия роман "Последна песен"

Никълъс Спаркс – най-продаваният американски автор в света, ни очарова с поредната си незабравима история за любовта, прошката и изпитанията, на които ни подлага съдбата. „Последна песен” е роман за различните лица на обичта – от опиянението на първата любов до силата на чувствата, които завинаги свързват родители и деца. За любовта, която може да излекува и най-наранените сърца…

Животът на седемнайсетгодишната Вероника е изпълнен с горчивина след раздялата на родителите й. Баща й Стив, бивш концертен пианист и учител, предпочита тихия и спокоен живот в крайбрежно градче пред забързаното ежедневие в Ню Йорк. Вероника все още изпитва гняв и не може да му прости, че си е тръгнал, без дори да се сбогува. Но след едно вълшебно лято в неговия дом на брега на океана всичко се променя…
Само за няколко месеца животът на Вероника се преобръща. Тя среща Уил, чаровното момче с лешникови очи, с когото открива трепетите на първата любов. Намерила пътя към прошката, тя отключва сърцето си за своя баща и от разбунтувана тийнейджърка се превръща в зряла млада жена.
И въпреки изпитанията, които понякога ни поднася съдбата, любовта е тази, която успява да заличи всеки мрачен спомен и да излекува и най-болезнените рани.

Всеки обикновен човек има своята необикновена история. Никълъс Спаркс умее да разказва тези истории, заредени с нежност и емоция, способни да развълнуват всяко поколение. Перото на писателя-магьосник пронизва сърцето на читателите там, където откриваме истинските неща – болезнени, вълнуващи, съкровени. Дълбочината на чувствата блика от страниците на всяка книга, а героите му откриват себе си именно във вихъра на чувствата.
Никълъс Спаркс е популярен в цял свят и неслучайно го наричат „хроникьор на човешката душа”. С шумен успех са приети филмите по неговите романи „Писмо в бутилка”, „Тетрадката”, „Незабравимата” и „Нощи в Роданте”. Екранизациите на „Последна песен” и „С дъх на канела” ще се появят в киносалоните през 2010 г.

Веднага след появата си на американския пазар, „Последна песен” зае първо място в класациите на „Ю Ес Ей Тъдей” и „Ню Йорк Таймс” и измести от челната позиция „Изгубеният символ” на Дан Браун.

За автора
Никълъс Спаркс е най-продаваният американски автор в света. Само в САЩ тиражите на книгите му надхвърлят 31 милиона екземпляра, а романите му са преведени на повече от 35 езика. Животът не е бил особено благосклонен към Никълъс – след завършване на университета той се издържа като продавач на стоматологични продукти, обикаля почти цяла Америка, докато през 1985 г. решава да развие своето писателско дарование. Критици и читатели обръщат внимание на неговите книги, а продажбите на бестселърите му са достатъчно красноречиви: продадените екземпляри на „Писмо в бутилка” са на стойност над 118 милиона долара, а на „Тетрадката” – над 115 милиона долара. Освен че е майстор на перото Никълъс Спаркс чете много (средно по 125 книги на година), има черен пояс по таeкуондо, както е и основен съперник на Дж. К. Роулинг (авторката на „Хари Потър”) за първото място в класацията за най-продавани автори на „Ню Йорк Таймс”, а списание „Пийпъл” го коронова за най-секси автор.

Цена: 12.90 лв.

Сподели в: