Николай Златков зае I-во място в Националното планинско състезание 2007

За пореден път, Николай Златков (основател и директор на отбора на Prospeed) с кола Опел Астра X3 спечели първо място в 7-ми кръг от Националното планинско състезание, което се проведе в Самоков този уикенд. По традиционния маршрут между с. Бели Искър и Боровец, Ники Златков показа най-бързо време като остави своите съперници Милчо Стефанов и Кирил Илиев на съответните 2-ро и 3-то място. Победителите бяха почетно наградени от кмета на град Самоков – Ангел Николов.Награждаването на състезателите в този кръг от Националното високопланинско състезание се проведе пред х-л Ястребец, където освен че Златков отнесе шампионската купа в клас X, той зае и почетното второ място в генералното класиране за същия клас. Извоюваната победа нарежда колата на Prospeed на безспорното лидерско място в тазгодишното Национално състезание, от което остават още 3 кръга.

На 25-26 август предстои да се проведе 8-ми кръг от Националния планински шампионат в Пещера, а след планинско “Българка” в Сливен (22-23 септември) и последното състезание в Шумен (06 – 07 октомври) ще бъде обявен и националният шампион на България.

Единствената жена в състезанието Екатерина Стратиева показа на мъжете от клас A истинско майсторство, което й донесе 2-ро място. Тя получи и специална награда от домакина на награждаването х-л “Ястребец” – нощувка в хотела и достъп до всички СПА процедури, които той предлага.

Сподели в: