Никога не е късно да умреш

Елизабет Лоуел е псевдоним на Ан Максуел. Самостоятелно и в съавторство със съпруга си Евън, тя е написала над 60 романа. Тиражът на книгите й надхвърля 30 милиона екземпляра, издават се в 21 страни. Елизабет Лоуел пише в различни жанрове и винаги получава отлични отзиви от читателите и критиката. От юли 1992 г. над 30 от романите й са били в класацията на Ню Йорк Таймс за бестселъри, за научнофантастичните си книги има седем номинации за наградата Небюла, списание Тайм обяви една от книгите й за криминален роман на 1988 г., а за романтичните си четива получава награда за цялостно творчество от Асоциацията на американските писатели.

Мултимилионери и потомствени политици, могъщото семейство Куинтрел винаги е привличало общественото внимание. След смъртта на баща си губернатор Джош Куинтрел се подготвя за оспорвана надпревара за президентския пост. Ексцентричната леля на губернатора избира точно този неподходящ момент за изравяне на семейни тайни, за да поръча генеаложко проучване.Карли Мей е преуспяващ семеен историк. С типичната си всеотдайност, тя се залавя с поставената й задача, но още докато е отседнала в огромното имение на Куинтрел, започват да се редят спънка след спънка. От миналото изплуват тревожни въпроси за личния живот на кандидат-президента, за починалия баща, за парализираната му майка и убитата сестра наркоманка. В Ню Мексико проследяването на семейните кръвни линии е доста смъртоносно занимание и скоро животът на Карли е в опасност.Младата жена търси помощ от бившия федерален агент Даниел Дюран, тайнствен и опасен мъж, свързан по някакъв начин с известната фамилия. Първоначално разследването на Карли на семейното родословие на Куинтрел забавлява Дан, но скоро от него го побиват тръпки, тъй като е наясно с част от мрачните тайни, за съществуването на които Карли изобщо не предполага.С поредица от хладнокръвни убийства някой се опитва да заличи следите от миналото, а опасността сближава и разпалва чувствата на Карли и Дан.
Откритията, до които достигат, са неподозирани и зашеметяващи и за тях… НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА УМРЕШ.
Елизабет Лоуел отново доказва, че е майстор на завладяващите четива, като сплита в едно романтичната сюжетна линия с доста напрегнат трилъров елемент. Увлекателен и изпълнен с изненадващи поврати до самия си край, романът се чете на един дъх.

Увлекателно четиво за любителите на трилъри.
Пъблишърс Уикли

Сподели в: