Ники Илиев пуска DVD с дебютния си филм като режисьор

Известният български актьор Ники Илиев, особено нашумял със сериала "Забранена любов", ще представи на широката публика своя дебютен филм като режисьор "Кажи „Здравей” на татко!”. DVD изданието на филма ще бъде представено на 16 април (четвъртък) 2009г. в театър „Възраждане" от 19.00 часа.

Филмът „Кажи „Здравей” на татко!” е психологическа драма за изместването на моралните ценности в съвременния свят и е екранизация по едноименната театрална постановка на Анна Петрова, за която пиеса тя печели голямата награда на престижния фестивал “Форум на жените от Средиземноморието” – Марсилия 2003 г. филмът бе и в програмата на фестивала „Златна роза” през септември 2008, където журито в състав Кеворк Кеворкян, Иван Младенов и проф. Николай Лазаров откроиха играта на главната актриса във филма – Симона Попова – като забележително реалистична. 

Във филма освен Симона и Ники Илиев, участват още Светломир Радев, Ирина Първанова – Раши, Елена Кънева. Сценарист на "Кажи „Здравей” на татко!” е Бойко Илиев.

Между натоварения снимачен процес за сериала „Забранена любов” Ники Илиев намира време и за развитие на другата си страст – режисурата. Той завършва специалността „Кино и аудиовизуална режисура” и за една година вече е готов с първия си филм.

***

Интервю със сценариста на сериала "Забранена любов"

Сподели в: