"Не остарявай, любов" – изложба в Габрово

„Не остарявай, любов!“ е новата изложба на Музея „Дом на хумора и сатирата“, посветена на най-прекрасното и вдъхновяващо чувство – любовта.

Колекцията е подбрана от богатия художествен фонд „Хумор на народите“ и показва фотографии и скулптури, разкриващи с добро чувство за хумор емоциите и реакциите на влюбените хора.

Изложбата включва 66 фотографии на 58 автори от 24 държави – Аржентина, Австрия, Белгия, Беларус, Великобритания, Виетнам, Германия, Иран, Литва, Латвия, Малайзия, Норвегия, Русия, Румъния, Турция, Унгария, Украйна, Франция, Чехия , Финландия, Швейцария, Южна Корея, Япония и България. Творбите са участвали през годините в конкурсния раздел „Фотография“ на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово, а някои от тях са били отличени с награди. Чрез изкуството на черно-бялата и цветната фотография авторите са показали вълнуващи моменти от живота на млади и стари, попаднали в плен на любовта – радост от споделените чувства, обяснения в любов, откраднати целувки, сватбени емоции.

В изложбата са включени и творби на шестима български скулптори, чиято любима тема е любовта. Изящните им бронзови пластики са истинска наслада за очите и душата – „Не е грях“ и „Игра“ (Димитър Рашков), „Крадене на булка“ (Димитър Сотиров), „Щастието“ (Георги Чапкънов), „Седмият ден“ (Петьо Александров), „Праскова и либелула“ (Пламен Братанов), „Снимка от морето“ (Петко Йорданов).
Изложбата е аранжирана в зала 5 на Дома на хумора и сатирата и ще бъде на разположение на гостите на музея до края на м. април. 

Изложбата ще продължи до 30 април.

Дарина Маринчевска
Музей „Дом на хумора и сатирата“ – Габрово

Сподели в: