„Нещо в мен, нещо в теб”- дебютно издание на Станислава Тодорова-Стенли

Дата на издаване: 18.04.2013 г.
Издава: Фабрика за книги
Обем: 128 стр.
Размери: 200×130

„Нещо в теб, нещо в мен“ е цикъл разкази, в който мъже и жени споделят интимни преживявания. Водещи теми са любовта, сексът, наркотиците, алкохолът, парите, агресията, похотливостта, изневярата и самотата. В тези задушевни разговори героите са различни, но общото е непосредствеността, с която разказват за себе си.  Истории за приятели и любовници, сексуално съзряващи и мечтатели, гейове и травестити, наркозависими и сребролюбци,  бунтари и агресори, самоубийци и депресари се четат на един дъх.

Ако търсите подсладени разкази с рафиниран език, тази книга не е за вас. Тя показва истории от живота, където образите са сложни и никога само черни или бели.

В първата част, озаглавена „Жени“, са поместени 9 истории, които нямат общо помежду си. Обединени са от темите, които вълнуват героините и искреността, с която са споделени. Любовните трепети, сексуалното съзряване, приятелството между мъже и жени, бурната  възраст на пубертета, наркотиците, болестите, мислите за самота, бягство и самоубийство са вплетени в сюжетите. Преживените  спомени помагат на жените да пораснат въпреки грешките и несъвършенствата си. 

Във втората част, озаглавена „Мъже“, са поместени 9 истории. Героите не се познават помежду си, но си приличат по желанието да споделят наболели теми от живота си. Те лъкатушат между случайни и търсени връзки, влюбвания и изневери, похот, агресия  и престъпни намерения, мечти и сребролюбство.  Разказите им вълнуват и показват различни гледни точки и избор на живот, от които читателят сам може да прецени какво да вземе.

За авторката: Станислава Тодорова е на 35 години и е от София. Семейна с едно дете. Завършила е висшето си образование в Софийския университет с магистърска степен по Журналистика. Допълнително кара втора магистратура със специалност Глобализация в Европейската общност към университета в Лунд, Швеция. По-късно записва и завършва Културен туризъм отново към Софийския университет.
"Нещо в мен, нещо в теб" е първата й издадена книга. Приема писането като хоби, но се надява занапред да докаже, че то е и нейно призвание.

Сподели в: