„Неудържимата армия“ от Фред Варгас

Очаквайте на 8 април „Неудържимата армия“ – нова среща с колоритния комисар Адамсберг и неговите не по-малко щури, но ефикасни колеги!

„Неудържимата армия“ (превод: Росица Ташева, стр. 320, цена: 15 лв.) е легендарна войска от живи мъртъвци, чието шествие по улиците на Нормандия винаги е предвещавало убийства. Задачата на комисар Адамсберг е да разбере дали наистина съществува такава армия или е плод на нечий коварен замисъл. Тук се намесват Веранк, негов бивш съперник, Лина, чиято гръд му напомня кекс с мед, Мартен, който похапва насекоми, един мистериозен граф и още много неподозирани герои.

Френската кралица на криминалния жанр Фред Варгас е сред първите десет най-продавани автори в класацията на „Фигаро“ – от 2008 година насам само във Франция от книгите й са реализирани над 2 милиона екземпляра. Превеждана е в повече от трийсет държави, носител е на множество национални и международни литературни награди.

Известно е убеждението й, че криминалните романи не са посветени на схватката между доброто и злото, на реда и безредието – за нея те са творби с катартичен ефект, които ни позволяват да преодоляваме неизбежния страх от смъртта.

„Неудържимата армия“ е шестият поред роман на Варгас, който излиза на българския пазар.

Сподели в: