Нетрадиционен танцово-певчески спектакъл ще представи ансамбъл "Филип Кутев" в НДК

Ансамбъл “Филип Кутев” ще представи на 26 май 2008 г.  от 19.30 часа в зала 1 на НДК – София нетрадиционния танцово-певчески спектакъл “Кръстопът”. Зрителите на постановката ще имат уникалната възможност да видят елитната формация в нова светлина. Талантливите танцьори и музиканти ще покажат, че българският фолклор може да бъде интерпретиран по съвременен начин и да пресъздаде най-ярките вълнения, чувства и състояния, характерни за нашата балканска същност.

Автори на спектакъла са композиторът Георги Андреев и хореографът Ивайло Иванов. Солисти са Нели Андреева и Тянка Иванова. С езика на музиката и танците спектакълът пресъздава емоции и страсти, типични за балканските народи.

“Кръстопът” е наситен с преплитане на жанрови, стилистични и културно-пластови идеи. Музиката към него е един атрактивен и модерен прочит на традицията. Съчетава изпълнения на симфоничен и народен оркестър с типични вокали на народни певци. Изключително експресивните динамични и лирични танци, облечени в стилизирани костюми, внушават ярката чувственост на балканската душевност. Действието в спектакъла се развива на фона на мултимедийни картини, които подсилват внушението на музиката и танца.

Спектакълът в НДК е първият от световното турне на ансамбъл “Филип Кутев”. След това “Кръстопът” ще бъде показан в Япония и някои европейски държави.

Билети за постановката се продават в билетния център на НДК. Цените са 8, 10, 15 и 20 лева. В продажба са пуснати и ограничено количество билети на цена 30 лева, които са предназначени за истински ценители на фолклорното изкуство.

Сподели в: