Непознати туристически маршрути в "Нови 101 отбивки"

Любителите на екскурзии имат повод за радост – излезе продължението на туристическия пътеводител "101 отбивки".Новата книга се казва "Нови 101 отбивки", а авторите са същите – Иван Михалев и Елина Цанкова ("Сиела").

Книгата съдържа невероятни авторски фотографии, полезна информация и точни описания как да стигнете до всяка от новите 101 дестинации в България до прпиродни феномени и спиращи дъха гледки. Това са малко популярни и диви места, които рядко попадат в полезрението на туристическите справочници.

Пътеводителят включва информация за 19 водопада, речни каньони и езера, 19 крепости, антични градове и средновековни кули, 17 тракийски светилища, гробници и мегалити, 13 свещени места (манастири, скални църкви и параклиси), 10 изумителни скални феномена, 9 архитектурни резервата и места за бягства от цивилизацията, 8 пещери с красиви образувания и 6 екопътеки.

Освен подробни описания как да стигнете до тях, в книгата ще откриете много любопитни факти за тях, както и препоръки за други интересни места в радиус от 50 километра. Всичко това – в съчетание с майсторски фотографии и съвети как да направите по-добри кадри на описаните в книгата места.

Корицата на новата книга е избрана чрез гласуване във фейсбук,  продължило една седмица на страницата на блога на авторите – „Отбивки”. Читателите са избирали между три варианта за корица, като най-много гласове е събрал кадър от екопътекаИскър-Панега” край Луковит.

В пътеводителя на Иван Михалев и Елина Цанкова няма скрити реклами на хотели и заведения. Защото, както обясняват авторите, това е книга за пътешественици, а не за туристи.

Официалната премиера на „Нови 101 отбивки” е насрочена за 27 април.

Не всички, които се скитат, са изгубени." Дж. Р. Р. Толкин

Сподели в: