Непознати песни на Борис Карадимчев в коледния концерт на хор „Пим-Пам“

Водеща на концерта ще бъде журналистката Ива Дойчинова

Непознати песни на Борис Карадимчев, които никога не са били изпълнявани на сцена, ще бъдат част от програмата на концерта „Отново е Коледа“ на 19 декември в зала „България“.

„Ще ви пренесем в духа на онова време, когато се възвърна отбелязването на Коледа като празник“, споделя Ирена Христова, диригент на детски хор „Пим-Пам“ по повод събитието. През 1990 година незабравимият български композитор събира коледни текстове на известни български поети и пише музика за цял албум, който е издаден на касета под името „Коледни песни и молитви“.

Песните са за детски и мъжки хор и предстои да бъдат представени на живо пред публика от детски хор „Пим-Пам“ и сборна мъжка формация с диригент Кристиан Попов. Той самият е бивш хорист на „Пим-Пам“, за когото музикалният опит в хора е определящ за неговото професионално развитие. С много положителни емоции той си спомня за 10-те години, през които пее в „Пим-пам“. Впоследствие той завършва с успех Националната музикална академия и в момента ръководи един от най-реномираните български хорове – „Йоан Кукузел – Ангелогласния“. По случайност (или не!) солистите на концерта са млади и талантливи певци, които са завършили Националната музикална академия в същия випуск с Кристиан.

Илона Иванова започва да пее още като дете и една от първите песни, които пее пред публика е именно „Молитва“ от Борис Карадимчев. Тя участва с успех в четвъртия сезон на „Гласът на България“ и е солист в редица спектакли на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. На същата сцена се изявява и Денко Проданов, който още от втори курс в Музикалната академия е поканен да участва в представлението „Лелята на Чарли“ на театъра. Денко е отличен два пъти с престижната награда „Кристална лира“ – в категория млад изпълнител и в категория оперно и оперетно изкуство през 2016 г.

Водещ на концерта „Отново е Коледа“ ще бъде известната журналистка от радио „ФМ+“ Ива Дойчинова, която е един от гласовете и на новата медия „105,6 Новините сега“.

Билетите за концерта „Отново е Коледа“ са почти изчерпани. Ограничено количество места на втори балкон все още са налични и могат да бъдат закупени от касата на „Кантус Фирмус“ в залата. Онлайн продажбата на Ticketsbg.com ще бъде активна до петък, 15 декември.

19 декември 2017, зала „България“ 19:00 ч.

„Отново е Коледа“ – концерт на ДЕТСКИ ХОР „ПИМ-ПАМ“

Диригент: ИРЕНА ХРИСТОВА

Солисти: ИЛОНА ИВАНОВА, вокал

ДЕНКО ПРОДАНОВ, вокал

С участието на сборна мъжка формация с диригент КРИСТИАН ПОПОВ

Водещ: ИВА ДОЙЧИНОВА

В програмата: песни от Б. Карадимчев, Св. Русинов, Ат. Бояджиев, Фр. Грубер, Е. Клептън, Дж. Пиърпонт и др.

Сподели в: