Неоромантична разходка“ на Николай Иванов“

На 5 февруари 2008 г. в галерия “Ракурси” (ул. ”Хан Крум” 4а) се открива изложбата-живопис “Неоромантична разходка” на Николай Иванов от група "ОМ".
 
След сериите изложби “Ритуални обекти” (2000 г. – 2007 г.), показващи търсенията на автора по посока на абстрактната композиция, картините в настоящата  изложба са своеобразна “разходка” между жанровете – натюрморт, пейзаж, фигура, абстракция. Идеята му е да постигне една вибрация, която носи усещането за интимност, любов и полъх от традицията, в нейната най-романтична окраска, нещо, което според автора осезаемо липсва в изкуството днес. Същевременно в контекста на по-горните идеи остава усещането за сакралност и влиянията от традициите на Изтока и Средновековието.

Николай Иванов е разнопосочен като търсения и изяви автор, който се стреми към пълен синтез между различните изкуства. Той рисува живопис, интериори в различни техники (фреско, мозайка, стъкло), прави пърформанси и инсталации и най-вече музика с всичките й нюанси – от джаз и етно до електронен амбиент и авангард. Има издадени 15 CD, композирал е музиката за над 20 филма (документални и игрални) и два балетни спектакъла. Гостува на фестивали с пърформанси и инсталации и има концерти по целия свят. Като артист, който търси различните страни на художествен изказ, Николай Иванов провокира с всяка нова проява и търси нови пътища на изразяване.

Изложбата ще продължи до 24 февруари 2008 г.

Сподели в: