Немските готик метъл легенди Crematory идват в България

2008 година зарадва България с гостуванията на поредица от световни рок величия. Есента няма да бъде изключение – на 27 септември най-голямата немска готик метъл банда Crematory ще свири пред българска публика в столичната зала Христо Ботев от 18 ч. Шоуто ще подгряват Hyperborea и The Revenge Project.

След като бяха един от хедлайнерите на тазгодишното издание на престижния метъл фестивал Wacken Open Air’08, Crematory идват в България по покана на продуцентска компания Арт БГ. Концертът на немските готик легенди у нас е включен в европейското им турне Pray Over Europe Tour 2008.

Билети за шоуто вече са пуснати в продажба в разпространителската мрежа на Eventim. Още на 15 август, когато бяха отворени касите, множество нетърпеливи почитатели на метъла из цялата страна побързаха да се снабдят с едни от първите 500 промоционални билета на изключително изгодната цена от 19 лв. При късмет билети все още могат да бъдат намерени за тази сума, а останалите са по 25 лв, в деня на концерта – по 29 лв.

Crematory е създадена през 1991 г. в Манхайм, Германия. Настоящи членове са Gerhard Stas – Felix, Matthias Hechler, Harald Heine, Katrin Jullich и Marcus Jullich. Групата получава  признание в средата на 90-те години, когато обикаля по турнета с My Dying Bride, Tiamat и Atrocity.

През 1993-1994 г. Crematory развиват своя уникален стил, който е смесица от чисти и дет вокали и  титанични рифове . Те са и първата екстремна група в Германия, която включва клавири като неотменна и характерна част от своята музика.

Групата има зад гърба си 10 студийни албума, 3 live-албума 3 сингъла и 2 сборни компилации. Последният албум на групата “Pray” бе издаден през февруари 2008 от лейбъла Massacre Records. В България се разпространява от Wizard.

* * *

Таря Турунен идва в България през октомври

Сподели в: