Нели Сандева – Санд открива изложба В София

Довечера от 18:00 часа в галерия "Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложбата "Социум – преди мен и след мен” на Нели Сандева – Санд.

Нели Сандева – Санд е родена в София през 1952 г. Завършва ВИИ “Н. Павлович” през 1982 г., специалност “Илюстрация и оформление на книгата” (днес – “Графичен дизайн”) при проф. Хр. Нейков и проф. Вл. Паскалев. Работила е в списанията “Днес и утре”, “Везни”, “Вселена”, вестниците “Еврейски вести” и „Знахар”. Професионалната й реализация е в областта на шрифтовите разработки, запазения знак, рекламните материали. Има участия в много общи художествени изложби, както и в самостоятелни експозиции в София, Бургас и Париж (Културен център “Раши”).

Има две награди за есе – втора награда за къс разказ – “Расо за ближния” – през 1995 г. и първа награда през 2005 г. за есето “Времена”. Публикувала е текстове в сп. “Вселена”, “Етнодиалог” и италианския периодичен печат.

Определя себе си като творец, който не се страхува да рови в най-тъмните кътчета на човешката душа и в същото време – да търси най-красивото в нея. Вълнува я “съдбата на жени от миналото, благодарение на които в някои области на нашето битие сме това, което сме”.

Изложбата "Социум – преди мен и след мен” може да се види всеки ден от 10:00 – 19:00 часа до 13 юли 2008 г

Сподели в: