Нели Андреева – вълшебният глас на хор "Филип Кутев" – с личен музикален проект

Вълшебният глас от хора на “Филип Кутев” – Нели Андреева представя самостоятелен музикален етно-проект. На 26 април в София Лайв Клуб събитието ще открие и самият хор на националния ансамбъл.

Фолклорната певица с вълшебен глас Нели Андреева ще представи пред публика в столичния София Лайв Клуб свой различен авторски етнопроект със заглавие “Различна”. На 26 април на сценатадо нея ще бъде китаристът Николай Пеев, който е и автор на голяма част от песните в концерта. Много специално начало на събитието ще даде и хорът на ансамбъл “Филип Кутев” (чиято солистка е Нели Андреева) с диригент Георги Генов, в изпълнение на песента “Кожильо писан шарен”.

Нежен, магнетичен и изключително характерен, гласът на Нели Андреева се носи на шир и на длъж над три континента, в стотици концерти по света и у нас (и като част от ансамбъла и с  лични проекти). На 26 април ще видим Нели в съвсем нова светлина. Гласът й ще ни погали с нови емоции, ще усетим различни нюанси на нейната музика, ще погледнем под различен ъгъл българския фолкор – съвременен, достъпен, стилизиран и стилен. Точно преди година тя заедно с китариста Николай Пеев създават “различните” песни специално за нея, които събират в албума “Единствена”. Те звучат естествено, чисто, красиво, вълшебно и безспорно докосват сърцето на слушателя. Етно, поп, фолклор, джаз, различноот всичко – стилът им е трудно да бъде поставен под общ знаменател. На 26 април в София Лайв Клуб феновете на красивата музика, на чистия глас на Нели Андреева и любопитните да се докоснат до него,  ще чуят всички песни от “Единствена” и дори нови, току-що написани, които ще се срещнат с публиката за първи път.
Билетите за събитието са пуснати в продажба в интернет на адрес www.ticketportal.bg с цена 12 лв. В деня на събитието, на входа, ще са по 15 лв.

Важна подробност – билетът е вход за клуба и не означава седящо място.По желание всеки може да направи резервация допълнително.

За Нели Андреева:
Почитателите на българския фолклор свързват името й с „Малка мома“ – песента, превърнала се в нейна визитна картичка. Автори са Нели Андреева и Георги Генов – диригент на хора на „Филип Кутев“, а видеото към песента в You Tube печели стотици хиляди почитатели, превръщайки я в най-успешната българска песен в световен мащаб. Нели Андреева е може би единствената българска певица, чиято песен достига и до холивудска продукция. Става въпрос за лентата “Колибри” с топ актьорът Джейсън Стейтъм, където звучи минута и половина от песента. Екип на японска национална телевизия заснема двучасов документален филм с Нели, посветен на “Малка мома”, който се излъчва в рубриката им “Световни звезди”. Световно известни банди, като Massive Attackи Red Hot Chili Peppers проявяват личен интерес към певицата по време на гостуванията си в България. Massive Attackдори я намират по телефона с молба да се сдобият с нейн диск. Канят я на концерт в София и когато попада в backstage-а имтя с изненадаразбира, че всички от екипа на бандата я познават и всеки лично иска д ая поздави.

Малко известно е, че тя често преминава в териториятана “чужди” музикални стилове – това се случва най-вече зад граница, където високо ценят таланта й. От години самата тя създава песнии често е автор на текстовете. Така се ражда идеята заа лбума, а в последствие и запредстоящият концерт “Различна” на 26 април в София Лайв Клуб.

В концерта ще вземат участие музикантите Николай Пеев – китара, Емил Тасев – барабани, Иван Несторов – бас китара, Калина Андреева – контрабас, Стамен Янев – клавишни, Атанас Хаджиев – саксофон, Иван Цонков – перкусии, Виолета Петкова – гъдулка, Хор на НФА „Филип Кутев” с диригент Георги Генов, Вокално студио „Нуша” с ръководител Нели Андреева.

Сподели в: