Независим фотографски проект Simple Studio

Инициативния комитет на OpenFest 2007 и Фондация “Отворени проекти”, с любезното гостоприемство и подкрепа на Центъра за култура и дебат “Червената къща” официално откриват независимия фотографски проект SimpleStudio и първият му практически семинар.
 
ТВОРИ СВОБОДНО И СПОДЕЛЯЙ е контекстът, в който ще работи този уникален по своя замисъл проект. Насочен към младите фотографи, с хъс за случване на идеите си, към хора, за които фотографията е не само хоби, а истинска дълбока страст, SimpleStudio ще се опитва да спомага реализацията на мечтите им, да провокира нови идеи, да побутва повече хора към този така пленителен свят на фотографията. И да ги научи да споделят с останалите. Как точно, ще научите с подробности на 27 октомври, от 10:30 часа в Червената зала на Червената къща на ул. “Любен Каравелов” 15, където ще прекарате четири часа. Входът е свободен, поканени са всички, които искат да се докоснат до идеята, да видят как се подрежда студийно осветление за портретна фотография, да научат повече и да видят на живо как се създава портрет, дори да поснимат сами в практическата сесия. Ако остане време ще си поговорим малко и за последващата обработка на цифровите снимки и ще се разделим до следващия път, когато проектът вече ще може да покаже и резултатите от първите си сезони.

Лектор и ментор на практическите сесии ще бъде един от популярните професионални фотографи на България Иван Масларов /Jumbo/. Използваното професионално студийно оборудване ще бъде Dynaphos. Ще помагат със своята фотогеничност и обаяние моделите Джоан и Юлия.

Семинарът е част и от програмата на панела за свободно изкуство OpenArt на OpenFest 2007. Специални благодарности на сп. Digital World и Део за подкрепата.

Сподели в: