„Невръстни красавици“ от Джилиан Хофман

На 1 юли 2013 г. излиза „Невръстни красавици“ – шеметно криминале от познатата на българската публика Джилиан Хофман!

„Невръстни красавици“ (превод: Валерия Панайотова, цена: 16 лв., 344 стр.) въвлича читателя в заплетения сюжет още със самото заглавие – група наивни, уязвими момиченца са изчезнали, като някои сами са избягали от домовете си, а други са подмамени от интернет хиени. Остава да видим ще се справи ли Боби Дийс, главният разследващ инспектор в Отдела за престъпления срещу деца на Флорида, със зловещия сериен убиец. Случаят се усложнява от факта, че Кейти, дъщерята на преследвача, също е в неизвестност.

Джилиан Хофман е родена в Ню Йорк, но живее във Флорида със съпруга си и двете им деца. До 2001 г. работи като помощник-прокурор в Маями, след което изцяло се посвещава на писането. Жанрът на произведенията й е обясним – тя черпи идеи и мотиви от ранната си професионална практика. Българските читатели я откриха чрез трилъра „Възмездие“. От 2004 г., когато е издаден, до днес той е преведен на повече от двайсет езика и има статус на безспорен международен бестселър.

Книгата
Те наистина са невръстни, наивни и уязвими момиченца, а сега са и изчезнали неизвестно къде, едни подмамени от хищници в интернет пространството, други избягали от домовете си, трети просто отблъснати от своите близки. Сред тях е Кейти, дъщерята на Боби Дийс, главния разследващ инспектор в Отдела за престъпления срещу деца на Флорида. И затова именно когато се заема със случая на тринайсетгодишно момиче, изчезнало от дома си, неговата лична загуба се оказва пречка за изпълнението на служебния дълг. Но инстинктът му на преследвач се завръща и той тръгва по следите на сериен убиец, чиито рисунки на обезобразени жертви са му спечелили прозвището Пикасо. Дали Кейти не е сред зловещите трофеи на психопата?

Авторът

Джилиан Хофман, авторката на „Възмездие“, работи като помощник-прокурор в Маями, Флорида, до 2001 г., когато се отдава изцяло на писане. Тя черпи сюжетите си от своя личен професионален опит, както и от опита на колегите си, и това именно отличава творчеството ѝ от безкрайния поток романи за серийни убийци изнасилвачи и сложни съдебни дуели между прокурори и адвокати. Родената в щата Ню Йорк, Хофман предпочита да живее във Флорида със съпруга си и двете им деца. Тя е автор на няколко бестселъра, сред които и познатия вече на българските читатели трилър „Възмездие“.

Сподели в: