Невидимото съществува в изложбата на Алберто Стайков

На 22 август, от 18 часа, в Софийски арсенал – Музей на съвременното изкуство ще бъде открита "Невидимото" мултимедийна и мултисензорна изложба на Алберто Стайков.

Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство продължава своята програма за представяне на млади, но вече познати на публиката автори, в неремонтираното пространство на втория етаж на музея.

Изградена от различни медии като фотография, скулптура, звук и текст на Брайл, мултисензорната изложба на фотографа Алберто Стайков обединява 25 произведения – не просто съвкупност от различни фотографски техники, а поглед, който е обърнат навътре, към същността, защото всичко започва от самите нас.
Макар и да не можем да го видим, НЕВИДИМОТО съществува.

Алберто Стайков е роден през 1974 г. в София. В момента живее и работи в София. Магистър по фотографско изкуство, Нов Български Университет – София, България, 2013.

Завършва Национална Академия за театрално и филмово изкуство – София, България, специалност Художествена и приложна фотография, 1999.

Води курсове за фотография: "Камера Лусида", курс по сензорна фотография за хора с увредено или липсващо зрение и "Фотография за малките" – детски ателиета в Софийската градска художествена галерия.

Избрани изложби
:
2013 – "Метаморфозис", галерия Атера, София
2011 – "Граждани на света", Европейски месец на фотографията, САМСИ
2010 –  "Няма нищо невъзможно", галерия Мисията, София
2007 –  "Лица", галерия Зодиак, Джаксънвил, Флорида, САЩ
2004 –  "Америка", Музей Кумер за изкуство, Джаксънвил, Флорида, САЩ
2000 –  "Невидимата реалност на светлината и живота", галерия Куадра, Санта фе де Богота, Колумбия.

Изложбата ще продължи до 22 септември.

Сподели в: