На 24 май започва Петия фестивал Джаzz+ с концерта на афро-перуанската певица Сусана Бака

В празничния неделен ден 24 май на сцената на зала България в 19:30 ч ще бъде открит Петия фестивал Джаzz + с вълшебните афро-перуански приказки на Сусана Бака.

Тя идва за втори път в България след изключително успешната й изява през 2007 г. в София. Сусана Бака пази топъл спомен за всеки миг, прекаран в България и е много радостна да представи новия си проект пред българската публика. Когато пее афро-перуанската вълшебница се стреми да осъществи контакт с хората и да промени макар и за кратко живота им:”Искам да пея и да предавам определени неща чрез поезията, да общувам духовно с хората и те да търсят моя глас заради онова, което ги кара да трепнат и да погледнат навътре. Мисля, че целта на изкуството е да промени живота ни. Аз се стремя към това. Е, до този момент не съм го постигнала, но вървя по този път. И това за мен е най-голямата награда и вдъхновение, не наградата "Грами", която ми връчиха или други отличия,  а да виждам, че хората се променят духовно, когато пея.”

Обаятелната певица идва с нова много лирична и интимна програма. За целта тя решава да направи промени и в групата, с която ще изпълни програмата от новия си албум Seis Poemas. Сега Сусана Бака ще дойде с китариста Серхио Валдеос, автор на повечето от аранжиментите на новите песни, пианиста Хосе Мартин Корео и атрактивния и много динамичен Уго Браво „Чикитин”, който свири на множество екзотични перкусионни инструменти.
Концертът на Сусана Бака в София слага началото на настоящето й турне в Европа.
Останалите концерти от Петия фестивал Джаzz +  са групирани във втората седмица от юни 12-14 и отново ще се случат на сцената на зала България от 19:30 ч. Верни на наименованието Джаzz+ – територията, в която джазът се среща с други музикални стилове, организаторите предлагат  разнообразна програма, в която е включено посвещението на Джими Хендрикс на френско-виетнамския китарист Нгуен Ли със специалното участие на певицата Кати Реноар, новият проект Мassical(BHM) на табла виртуозът Трилок Гурту – мост между индийската и европейска музика, както и разходка из армено-византийския свят на Гюрджиев и Цабропулос с програмата от диска Melos(ECM) на триото Лехнер/Цабропулос/Ганди.

Билети за фестивала се продават в ticketplus.bg, в Дюкян Меломан, Ориндж, Пикадили, касата на зала България. Цените за отделните концерти са 30, 40 и 50 лв. Предлага се и фестивален билет от 80 до 120 лв.

За повече информация, фото, аудио, видео материали, посетете:
http://fest09.jazz-plus.com/

Сподели в: