На 15 ноември пускат билетите за концерта на Roxette

На 15 ноември, понеделник, официално стартират продажбите на билетите за концерта на Роксет, който ще се състои на 29 май (неделя) в Зала 1 на НДК. Организаторите от София Мюзик Ентерпрайсис са подготвили страхотна изненада за многобройните фенове на групата у нас. Първите двадесет късметлии, които закупят билет за концерта от касата на Билетен център НДК (която отваря точно в 9 ч.), ще имат уникалния шанс да спечелят най-новия, предстоящ дългоочакван албум на емблематичното шведско дуо.

През 2002г. Мари заболява от тумор на мозъка. За щастие, след навременна операция тя се възстановява успешно и едва след няколко седмици е отново в студиото за записа на сингъла “Opportunity Nox”. Този сериозен здравословен проблем е причината РОКСЕТ да намалят темпото в съвместната си работа.

Десет години след издаването на последния им студиен албум „Room Service”, който излиза през 2001г. и пет след последното им издание с хитове по повод 20 годишнината от началото на кариерата им през 2006 –  ‘A Collection Of Roxette Hits: Their 20 Greatest Songs’, емблематичното дуо ще направи обиколка на четири континента с грандиозното си световно турне през 2011г. и ще издаде нов хитов албум. В България той ще излезе в началото на 2011г. от Анимато Мюзик/ EMI.

Кои са Роксет?
Роксет или Мари Фредриксон и Пер Гесле са от Швеция и се появяват като дует на световната музикална сцена в края на 80-те години. Залагат на поп музиката, а целта им е да покорят света. Със своите 33 сингъла, разбиващи световните класации и общо 75 милиона продадени записи, изглежда, че мисията им е постигната. С изключение на едно – тя все още не е завършила. Двамата отлагат за малко това, по време на възстановяването на Мари Фредриксон от операцията й на мозъчен тумор през 2002г. Постепенно те се връщат към обичайното за групата състояние, чийто апогей ще бъде издаването на чисто нов студиен албум и дългоочакваното им световно турне през 2011г.

Дуетът влиза стремително в света на поп музиката с хита "The Look", през 1989г., който е последван от класическата балада “It Must Have Been Love” през 1990г., двойно платинения им албум "Joyride" от 1991г. и първото им световно турне. През следващите десет години РОКСЕТ са на върха на музикалните класации и постоянно вадят хит след хит, в резултат на което постигат главозамайващи продажби.
 
Привлекателният микс от романтични балади и талантливи текстове на РОКСЕТ явно притежават същия хитов потенциал, както и в началото на успешната им кариера. През 2005г. нови кавър версии на “Listen To Your Heart” и “Fading Like A Flower” окупират денс класациите. Всъщност песните са си същите …
 
Мари и Пер се срещат в Халмстад, град разположен на западното крайбрежие на Швеция, в края на 70-те години, но успешните им индивидуални карирери не им дават възможност да направят нещо заедно. Старата група на Пер „Gyllene Tider” все още е една от най-любимите групи на Швеция, а впечатляващата соло кариера на Мари също й дава стабилна основа.
 
През 1986г. двамата вече са готови да обединят творчески сили. Логиката е проста – Пер има песните, Мари има гласа – заедно представляват идеалната комбинация.

Сподели в: