На театър в Бургас

На 17април актьорът Васил Михайлов ще играе на бургаска сцена бенефисния си спектакъл „Завещанието на целомъдрения женкар“. С него той отбелязва 75 години. Представлението ще се играе на сцената на Бургаската опера от 19ч и все още има билети за него. Постановката е на Театъра на армията и в него Михайлов играе Дон Жуан, който е в залеза на живота си. Маруся Русева, по покана на която спектакъла идва в града, каза че освен големият актьор на сцената излизат още Тигран Торосян и Леонид Йовчев, който бе номиниран за наградата "Икар" за ролята си в "Хамлет" и Гергана Данданова, а режисьор е Ивайло Христов.

На 24 април отново в операта бургазлии ще могат да гледат друг хитов спектакъл "Декамерон" с режисьор Диана Добрева. Тя е избрала 6 от най-известните новели на Бокачо . Радина Кърджилова и Веселин Анчев, пресъздават една любовна история, но с трагичен край. Участват много познати лица сред които Антоанета Добрева- Нети, Иван Радоев, Стефка Янорова, Анастасия Ингилизова, която взе "Икар" за поддържаща роля именно за това представление. Спектакъла също е с начало 19ч.

На 30 април в залата на Дома на армията в града от 19ч ще се играе постановката на Пернишкия драматичен театър с режисьор Богдан Петканин – "Престъпления на сърцето". В главните роли са три дами – Елен Колева, Яна Маринова и Деси Бакърджиева.

Сподели в: