„На Нея с обич! Емил Димитров“ отново на сцена на 5 октомври

Ако все още не сте гледали този толкова различен и откровено изненадващ за българска сцена музикален спектакъл, не пропускайте датата 5 октомври. Тя е единствена в календара на независимата мащабна продукция за сцената ѝ в зала 1 на НДК през 2018 година.

„Брилянтен сценарий, фина режисура, елегантно актьорско присъствие и стилна сценография. И най-вече любов. Любов към хората на изкуството, любов към музиката и към всички нас, притаили дъх в залата….Спектакъл, който задължително трябва да се види. И да се почувства!“, (автор: Кремена Николова, журналист).

„На Нея с обич! Емил Димитров“ е музикален спектакъл за Артиста, за когото животът е музика, сцената – дом, а голямата любов“ – Публиката.

Той разказва историята за последната мечта на Емил – да се срещне отново и за последен път с Нея – своята Публика, да пее за Нея, да се сбогува с Нея. „Всяка мечта заслужава живот!“, казва Тя, вторият герой в спектакъла, и предлага на Емил да му помогне да сбъдне мечтата си, поставяйки условия за това. По пътя към срещата с Нея – неговата публика, времето се връща назад и разказва историята на един живот, изпълнен с радости и болки, с възходи и падения, с изпитания и победи, със слава и самота.

Това е животът на Артиста Емил Димитров, разказан с песните му!

В спектакъла звучат, в живо изпълнение на актьора Даниел Цочев, 16 от незабравимите песни на Емил Димитров. Сред песните, преплетени в историята и сами разказващи история, са: „Моя страна”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“, „Ние се оженихме“, „Нашият сигнал“, „Вън вали“. Прекрасната музика към спектакъла звучи в живо изпълнение на Симфоничен оркестър, бенд формация и трио вокали с диригент Христо Павлов.

Мащабните кино картини, заснети специално за спектакъла, и образите, излъчвани на живо от видео камери, създават впечатляваща и силно въздействаща кино визия.

„Прекрасно представление, пълно с магия, носталгия и трудно сдържани емоции! Даниел Цочев в ролята на Емил Димитров е невероятно убедителен – пеещ, плачещ, разказващ…От сцената звучат най-известните за публиката, но също и най-любими приживе на самия Емил Димитров песни, като въздействието на живата музика е поразително.“ (Елица Попович, „Момичетата от града“).

„На Нея с обич! Емил Димитров“ е с участието на актьорите Даниел Цочев (в ролята на Емил Димитров) и живеещата във Франция актриса Антония Малинова (в ролята на многоликия образ на Тя), която се завръща на българска сцена само за тази роля.

Автор на завладяващата сценична история е Нели Бенова. Великолепната сценична постановка на спектакъла е дело на актрисата Снежина Петрова. Категоричната и запомняща се черно-бяла стилистика на сценографията и костюмите е създадена от Свила Величкова. Видео дизайнер на късометражните филми и картини на екран е Владислав Илиев. Музикалният спектакъл е със субтитри на английски език. Преводач е Любов Костова. Продуцент на спектакъла е Нели Бенова / ОXYMORON FACTORY.

Билетите за „На Нея с обич! Емил Димитров“ се разпространяват в партньорската мрежа на Eventim, НДК и в Билетен център на НДК.

Официални страници на „На Нея с обич! Емил Димитров“ във Фейсбук и в Инстаграм.

Сподели в: