"На изток от рая" на Джон Стайнбек с ново издание

Днес излиза култовото заглавие „На изток от рая“ – с изданието напомняме, че през 2012 г. се навършиха 110 години от рождението на великия американски писател и филантроп.

„На изток от рая“ (превод: Кръстан Дянков, цена: 18лв., 568 стр.) е внушително платно на американската действителност – легенда за любовта и омразата, за силата и отчаянието, за крушенията  на човешкия дух, но и за неговите светли триумфи. Действието обхваща интервал от петдесет и шест години и разкрива участта на три поколения от два големи рода. Произведението е екранизирано през 1955 г. от самия Елия Казан.

Джон Стайнбек е безкомпромисен идеалист – романист, дългогодишен журналист, носител на „Пулицър“ и Нобелов лауреат за литература. Роден в калифорнийския град Салинас, писателят познава до болка неволите на местните фермери и работници от началото на 20 век. „На изток от рая“ е една от най-славните му, най-въздействащи творби – повече от половин век романът владее емоциите на читателите по всички краища на света.

Изданието е седмата поред книга на Стайнбек, която „Колибри“ предлага на българската публика: http://www.colibri.bg/resultsa.php?author=82

„Убеден съм, че автор, който не вярва в съвършенството на човека, няма никакво място в литературата“, заявява Джон Стайнбек.

Сподели в: