На гости на Царския орел само до 15 септември

Не просто изложба, а влизане в гнездото на орела, филм, викторина, работилница за декупаж

Българско дружество за защита на птиците гостува на Националния природонаучен музей с интерактивна изложба и игри за Царския орел – „На крилете на орела" До 15 септември ще имате възможност да влезете в гнездото на орела, да видите колко е голям и да разберете къде зимува.

Царският орел е световлно застрашена птица, една от най-редките не само в България, а и в целия свят. От него са останали само 24 двойки у нас.

Посетителите ще могат да влязат в гнездото му, да се премерят – колко са високи и колко тежат спрямо него, да научат повече за местообитанието му и за това с какво се храни, да видят къде мигрират младите орли през зимата.

В централното фоайе на Музея ще ви очаква фотоизложба за съдбата на царския орел и дейностите на БДЗП по опазването му. По време на двуседмичното събитие ще се състои и премиерата на късометражния филм „На крилете на орела”, разказващ историята на една от българските орлици – Буря и нейните странствания и патила.

За по-малките ще бъдат организирани забавни образователни игри, викторина, арт ателие с възможности за оцветяване и декориране на птици с техниката декупаж. Ателието по декупаж ще се проведе на 4 септември (сряда) от 11.00 ч. и на 9 септември (понеделник) от 16.00 ч.

Събитието се организира в рамките на проект LIFE+ „Опазване на царския орел и ловния сокол в ключовите за тях места от мрежата Натура 2000 в България” и проект „Осигуряване на устойчиво управление на Натура 2000 зони, ключови за оцеляването на глобално застрашени видове”, финансиран от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд (ПМП на ГЕФ).

Работното време е от 10.00 до 17.00 ч.

Сподели в: