"Нашествието на Горната земя" от Марк Чевертън

Първият неофициален роман, вдъхновен от една от най-популярните компютърни игри Minecraft, от вчера, 12 август, е на българския пазар от издателство "Сиела"

Светът на Minecraft се разтваря през очите на опитен играч. Читателят може да опознае неговите трикове и да проследи приключението, което ще промени съдбата на сървъра. Героят с никнейм Геймнайт999 обича да играе на Minecraft. Но не по правилата, а използвайки чийтове (кодове, чрез които се играе нечестно). Така заблуждава, пречи на останалите играчи и убива невинните компютърно генерирани „селяни”. Геймнайт999 прекарва времето си в един онлайн свят, където никой не може да го нарани или накаже. Или поне така си мисли. След една особено напрегната сесия на Minecraft, Геймнайт999 е пренесен в света на играта и открива, че всички негови обитатели са живи и се нуждаят от неговата помощ. Оказва се, че именно той е Избраният – играчът-който-не-е-играч. Героят, който ще спаси сървъра от злото. Книгата е от издателство "Сиела", превод: Теодор Арнаудов, корица: Дамян Дамянов, 180 стр., цена: 10 лв.

За Марк Чевертън:

В продължение на 15 години Марк Чевертън е учител по физика в обществени училища в Калифорния, Мериленд и Ню Йорк. След преподавателската си дейност осъществява изследвания в областта на високите технологии. През 2012 г. публикува първата си книга „Algae Voices of Azule”, която скоро е последвана от продължение. През последната година излиза неговата трилогия за „Майнкрафт”, която го изстрелва в списъка с най-продавани автори на New York Times.

За играта Minecraft:

„Майнкрафт” е една от най-популярните компютърни игри с милиони почитатели из цял свят. От 2009 г., когато е пусната на пазара, до май 2012 г. са продадени 9 милиона копия. В света на „Майнкрафт” бродят опасни гигантски паяци. Играчът трябва да се бори и със скелети и зомбита. Неговата мисия е да оцелее сред тези чудовища. За целта има различни помощни инструменти, като диамантени мечове, брадви, лъкове. Сред основните му задачи е и да си намери убежище, което строи сам.

Откъс от "Нашествието на Горната земя" прочетете тук.

Сподели в: