Началото и краят се срещат и разминават в книгата на Стефан Стефанов

На 3 декември Стефан Стефанов представи втората си книга "Край до край" (издателство "Колибри") пред повече от 200 гости в литературния кръг "Перото" в НДК.

Кога началото и краят се срещат? Можем ли да разберем какъв ще е краят още от самото начало?

Светлозар Желев, директор на Национален център за книгата и домакин на събитието, приветства гостите с думите: „Край до край” е една от книгите, подкрепена от Националния център. За нас е огромна радост, че тя е част от програмата ни за развитие на българската литература и се надяваме да продължим да я подкрепяме в нейния превод и на други езици”.

Трейлър за книгата "Край до край"

Гостите на събитието видяха няколко тематични колаборации, посветени на книгата – 20-минутен пърформанс на театър „Реплика” по текст от „Край до край” и изложба на фотографа Пламен „Плабо”, вдъхновена от разказите на Стефан Стефанов. „Не исках обикновено литературно четене, защото това не е обикновена книга за обикновени читатели. Обичам да смесвам изкуствата”, сподели авторът.
В трейлър, направен специално за премиерата на „Край до край”, могат да бъдат видяни някои от най-запомнящите се моменти в сборника.

Повече за Стефан Стефанов

Стефан Стефанов е роден на 18 август 1986 година в София. Завършва гимназиалното си образование в НПМГ, а висшето – в УНСС, София – специалност „Журналистика и масмедии“. През последните години публикува статии, интервюта и репортажи в редица онлайн

Повече за книгата

Сборникът „Край до край“ е дело на издателство „Колибри” и показва новото лице на младото поколение в българската проза. Разказите на Стефан Стефанов преплитат в себе си страстта на автора към истината и баланса между факт и художествена измислица. Те показват раждането на нов талант, който би могъл да продължи традицията на големите български сатирици от класиката ни. А според автора – „Краят има повече от две лица и те зависят от началото на историята”.

Сподели в: