Националното турне на D2 под наслов U Ch00se започна с изпълнение на живо

Националното турне на D2 под наслов U Ch00se започна с лайф на 28 май 2010 г., в София, в 32-ро СОУ „Св. Климент Охридски". Групата, която е музикален посланик на информационната кампания U Ch00se, ще забие и в Стара Загора на 1 юни, в Бургас на 2 юни, във Варна на 3 юни и в Пловдив по-късно същия месец.

D2 създадоха и посветиха парче на U Ch00se, което носи името на кампанията и ще бъде част от предстоящия албум на групата. Видеоклипът на песента се завъртя в Интернет пространството и в телевизионния ефир. За реализацията на видеото са се погрижили Студио Бленд и режисьорът Тодор Мацанов. Парчето е по музика и аранжимент на D2, текст D2 и Гаро.

„Това е първото парче от новия ни албум и ние много вярваме в неговата енергия. Има смисъл да се правят кампании, които са различни и оставят следа.", сподели Митко Кърнев от D2.

Националната информационна кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции U Ch00se информира за значението на профилактиката и ранната диагностика, като работи на принципа «от млади за млади». В рамките на проекта се провеждат интерактивни обучителни сесии в училища в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна, с участието на млади хора, мотивирани да научат повече за ХИВ/СПИН и HPV. Кампанията се реализира от АПОЗ и приятели, младежката мрежа Y-PEER, Клуб „Млад Онколог" и Фондация „Надежда срещу СПИН", с подкрепата на MSD.

Предстоят и още две нови инициативи по проекта – конкурс за създаване на най-оригинален и забавен комикс по здравните теми HIV и HPV, и конкурс за сценарий на филм. Различното в U Ch00se е предстоящото изграждане на младежка организация, която ще продължи да развива дейностите по проекта дългосрочно.

Сподели в: