Националния фолклорен събор „Богородична стъпка“

На 9 и 10 август ще се състои деветото издание на Националния тракийски фолклорен събор край Стара Загора. Събитието, чакано от всички с нетърпение, ще събере в двата почивни августовски дни изпълнители и любители на родния фолклор и традиции от почти всички области и близо 100 общини на България – индивидуални изпълнители, певчески и танцови групи, ансамбли и групи за народни обичаи и ритуали.

Освен богата фолклорна програма, празнично настроение и положителни емоции,  организаторите от Община Стара Загора ще предложат на участниците и гостите от всички възрасти и много  съпътстващи прояви. На атрактивната „Улица на занаятите“ ще бъдат подредени майстори, представящи традиционни занаяти, а „Селският двор“ ще бъде импровизираната сцена, на която ще бъдат показани различни народни обичаи и ритуали.

Участниците във фотоконкурса под наслов  "Фестивалът през моя обектив" ще търсят и улавят най-интересните и вълнуващи моменти от фолклорния събор. Туристически информационен център Стара Загора ще очаква желаещите малки и големи фотографи да изпратят своите снимки на адрес:  tic@starazagora.bg до 30 август. Най-добрите от тях ще бъдат публикувани в Интернет страницата на Туристическия информационен център Стара Загора: www.tourstarazagora.bg .

Гости тази година на Националния фолклорен събор „Богородична стъпка“ ще са Ансамбъл от град Самара, Русия и танцова група към Посолството на Република Индонезия, които ще се изявят в неделния ден.

Сподели в: