Националният балет на Грузия „Сухишвили” идва на турне в България през ноември

Българските зрители първи ще видят новата уникална програма на "Летящите грузинци", съобщиха организаторите от "Дегрис Ивентс".

Спектакълът, който ще види българската публика е уникален поради факта, че е поставен от основателите на трупата Нино Рамишвили и Илико Сухишвили преди 60 години и е възстановен в този му вид едва преди година от внука им Илико Сухишвили – младши, който е главен хореограф на балета.

На сцената ще излязат 50 танцьора и 10 музиканта. За мащабната и пищна продукция са подготвени 600 автентични грузински костюма – ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Запазената марка на „летящите грузинци” – сабите и ножовете са изработени от стари грузински майстори. 

Турнето на балета в България започва от София на 29 ноември 2012г., следват представления в Пловдив (30 ноември), Бургас (02 декември) и Варна (03 декември).

Билетите се разпространяват на касите на НДК в гр. София, ДКС в гр. Варна, централна каса и касата на панаирна палата в гр. Пловдив, касата на театър „Адриана Будевска” и Операта в гр. Бургас и в мрежата на Евентим.

Сподели в: