Национална премиера CineLibri 2016: "Тя”

Гранддамата на френското кино Изабел Юпер е в главната роля на забележителят филм "Тя" на режисьора Пол Верховен. Филмът е адаптация романа на Филип Джиан "Ох…", изд. "Колибри", 2016 и е програмата на фестивала CineLibri 2016. Лентата получи номинация за "Златна палма" от кинофестивала в Кан тази година.

Прожекциите на „Тя” в столицата:
7 октомври, петък, кино „Люмиер“, 19:00 ч.
10 октомври, понеделник, Дом на киното, 20:30 ч.
12 октомври, сряда, кино „Одеон“, 20:30 ч.
14 октомври, петък, Френски институт, зала „Славейков”, 18:30 ч.

„Декември е месец, през който мъжете се напиват – убиват, изнасилват, свързват се с неподходящи жени, признават чужди деца, бягат, стенат, умират…“

Мишел изглежда несломима. Ръководител на успешна компания за видео игри, в личния си живот тя е точно толкова безмилостна, колкото и в бизнеса. След като неизвестен мъж я напада в дома ѝ, животът ѝ се преобръща. Мишел тръгва решително по дирите му и това въвлича престъпник и жертва в любопитна и напрегната игра, която заплашва да излезе от контрол във всеки един момент.

Месецът, преживян от Мишел, е огледало, в кое¬то се явява именно образът на съвременната жена, независима и отговорна, целеустремена и противоречива, поела вече до голяма степен бремето на един все по-малко мъжки и съвсем не женски свят.

Непосредствено преди и след прожекциите книгите на Филип Джиан ще се предлагат с ексклузивна отстъпка в размер до 30%.

Информация за всички прожекции на „Тя” ще намерите в официалната уебстраница www.cinelibri.com и във фейсбук страницата www.facebook.com/CineLibri/. Билети можете да закупите на касите на съответните киносалони и на www.ticketportal.bg.

Сподели в: