НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА КНИГАТА – НДК ВИ КАНИ НА ДИСКУСИЯ „МАЛКИТЕ” ЕВРОПЕЙСКИ ЛИТЕРАТУРИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР. СРЕЩА С ИЗДАТЕЛИ”

Дебатът е на 14 април от 16 ч. в Литературен клуб „Перото”

Поредната тематична дискусия, организирана от НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА КНИГАТА – НДК, ще се състои на 14 април (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото”.

Темата на дискусията е: „Малките” европейски литератури на българския пазар. Среща с издатели”.

В дебата в „Перото” ще участват издателите Доротея Монова – издателство „Парадокс”, Василка Ванчева – издателство „Емас” и Невена Дишлиева – издателство „ICU“. Модератор ще бъде Александър Кръстев  – основател на сайта „Аз чета”.

Четвъртата дискусия в годината, посветена на темата „Съвременната българска литература в контекста на европейската модерност”, ще постави фокус  върху литературите на представителите на т.нар. „малки езици” в Европейската общност през погледа на българските издатели. В хода на разговора ще се обсъдят причините за избора те да бъдат техни „медиатори”, програмите за подпомагане, които ползват, както и рисковете, които поемат. Ще потърсим и отговора на въпроса как възприемат тези литератури българският книгоразпространител и читател, отбелязват инициаторите на дебата.

Дискусията е част от програмата на НЦК – НДК, включена в културния календар в годината на Европейското председателство.

Сподели в: