Национален младежки литературен конкурс " Моят незабравим доброволчески спомен"

Ученическото благотворително дружество към НГДЕК организира Национален младежки литературен конкурс "Моят незабравим доброволчески спомен". В него може да участва всеки добротворец на възраст до 25 години, готов да сподели своите незабравими доброволчески мигове, които са го променили или са предизвикали у него бурни емоции, заслужаващи да бъдат разказани.

Всеки участник може да изпрати на адрес ngdekcharity@abv.bg творби с обем до 6 листа А4 без ограничения във формата (от проза и поезия до хумористични разкази или пътеписи – всичко е позволено!), като единственото задължително условие е текстът по своеобразен начин да описва доброволческия опит на участника.

В едно произведение могат да бъдат описани повече от една любими ситуации на участника. Поощряваме и изпращането на снимков материал, но неизпратилите такъв няма да бъдат ощетявани при оценяването на творбите.

Изпратените творби трябва да са авторски.

В конкурса се допуска участието и на доброволци от чуждестранен произход с условие текстът да е написан на английски език и да представя доброволческия опит на участника на територията на Република България.

До кога? 25 МАЙ 2010 г.

Защо?

за да насърчим развитието на доброволческия опит;
за да поощрим литературното изразяване;
за да се опитаме да повишим активността сред младежите;
за да насърчим сътрудничеството в младежката сфера и да допринесем за развитието на системите за подкрепа на младежки дейности и гражданските организациии, работещи с доброволци в сферата на младежките дейности;
резултатите от конкурса ще се използват за популяризиране на доброволческите практики и активизма сред младежите;
организаторите на конкурса ще изготвят обобщен документ за изводите и впечатленията, които могат да се направят за състоянието на доброволчеството според самите участници и степента на интересите на младите спрямо различните видове доброволчески практики въз основа на предоставените текстове.

Награден фонд:

– Всеки участник ще получи сертификат за участие;

– Всички изявени участници, които членовете на журито от “Човешката библиотека” изберат, ще получат книга по избор;

– Трима от най-интригуващо изявилите се ще получат творчески комплекти, предоставени от Магазин за художествени материали “Импресия”;

– Всички, които ни впечатлят достатъчно, ще получат безплатни билети за театър, предоставени от театър “Възраждане”

– Всички участвали ще получат творчески комплекти “Направи си сам!”, предоставени от Детско Арт Студио “НИК”, с които да изработят сами различни готини и забавни предмети като хекове, гривни и пр.

– Петима от вас ще получат специално изработените от ShakerADV за целите на дружеството ни. комплекти шапка и тениска с рекламни надписи “Усмихни се! Бъди доброволец!”.

– Един от всички участвали ще получи голямата ни награда, осигурена благодарение на приятелите ни от НЧ “Бъдеще сега”- участие в летен приключенски лагер за младежи.

С подкрепата на:

НЧ „Бъдеще сега“; фондация „Човешката библиотека, ShakerADV., „Детско Арт Студио „НИК“, Общински театър „Възраждане“, Столична библиотека, магазин за художествени материали „Импресия“.

Сподели в: