НАТФИЗ ще приеме 180 български и чуждестранни студенти

На 15 септември Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ ще отвори врати за 66-та поредна учебна година.

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще очаква заявленията за кандидатстване на бъдещите си възпитаници в дните между 18 и 22 август. Изпитите ще се провеждат от 1 до 10 септември.

Двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“ ще приемат близо 180 български и чуждестранни студенти в общо 21 бакалавърски и магистърски програми.

Ръководители на І курс в специалности „Актьорство за драматичен театър“ и „Режисура за драматичен театър“ ще бъдат проф. Здравко Митков и проф. Маргарита Младенова. Проф. Румен Рачев ще води класовете „Актьорство за куклен театър“ и „Режисура за куклен театър“, доц. Мария Диманова – „Сценичен и екранен дизайн“, а доц. д-р Александър Илиев ще ръководи „Театър на движението – Пантомима“.

Доц. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще въведат новоприетите студенти в основните дисциплини на факултет „Екранни изкуства“.

Образование на европейско равнище и квалифицирани преподаватели с постижения, както в българската, така и в световната култура очакват випуск 2014–2015 в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“.

Сподели в: