НАТФИЗ организира театрални и кино школи

И през тази учебна година най-реномираното висше училище за театър и кино в България Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, организира квалификационни школи по актьорство за драматичен театър, фотография, операторска работа с видео техника и драматургия, режисура и монтаж на кратки филмови форми.

Тази форма на обучение е подходяща за любители, за кандидат-студенти и за тези, които професионално се занимават с изкуство. Школите се водят от преподаватели в НАТФИЗ. Цената на курса е 800 лв., които се плащат на два пъти (в началото на всеки семестър по 400лв.). Обучението е в 150 академични часа (160 часа за школата по актьорско майсторство), разпределени в два семестъра – от октомври до май. Провеждат се два пъти седмично от 18,00 до 20,30ч. На края на обучението курсистите получават удостоверение за квалификация.

В школата по АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ще бъдат проведени упражнения за концентрация, внимание, метод на физическите действия, основни принципи на сценичното движение и техника на говора. Като финален етап курсистите ще работят върху части от пиеси, като се набляга на монолози, което е и част от кандидат-студентския изпит в НАТФИЗ.

В школата по ФОТОГРАФИЯ курсистите ще получат основни теоретични и практически познания за работа с филмова и дигитална фотография. Те ще минат през различни курсове на обучение, като фотографска оптика и фототехника, компютърна фотография, студийна фотография, работа на фотографа в лаборатория, снимачна работа върху черно-бяла и цветна фотография. Курсът завършва с изложба от фотографии.

Школа по ОПЕРАТОРСКА РАБОТА С ВИДЕОТЕХНИКА. Курсът ще даде квалификация за работа с дигитална кинокамера, обучава на основните
положения на операторството и монтажа. В програмата са включени лекции и упражнения по различни специфики на операторската работа, като светлината в работата на оператора, жанрове в работата на оператора, телевизионно операторство, въведение в режисурата. Курсът завършва с осъществяването на филм от всеки курсист.

Школа по ДРАМАТУРГИЯ, РЕЖИСУРА И МОНТАЖ НА КРАТКИ ФИЛМОВИ ФОРМИ. Курсът дава квалификация за практическа реализация на кратки авторски филми и ще завърши с написване на драматургичен сценарии, неговото заснемане, монтиране и показването на готовия филм от всеки курсист.

Повече информация можете да получите на телефон 9231 272, а записването в касата на академията.

Сподели в: