Наследството на сестрите Гранвил

На 6 август излиза последната част от Трилогията за сестрите Гранвил от Уна-Мери Паркър – експертката по всичко, свързано с кралските семейства и аристократичните кръгове в Европа. Накратко за сюжета на книгата:

Втората световна война е приключила, но Англия все още е тъмно и мрачно място за живеене. В действие е следвоенната купонна система за продукти и никой няма пари. Времената са трудни, а чувствата – бурни, но Лиза Гранвил не иска да приеме, че светът се е променил, а животът на английската висша класа никога няма да бъде същият. Тя е убедена, че най-малката й дъщеря – Шарлот, трябва да се появи в обществото със същия размах и стил, както по-големите й сестри.

Самата Шарлот има други амбиции. Тя решава да използва красотата си, за да изгради бляскава кариера на фотомодел, а не да търси брак с титулувана особа. Плановете на амбициозната Аманда също плашат майка й. Тя завършва успешно университет и твърдо върви към политическото си поприще, което открай време си е избрала.

След години на тревоги и мъчителен копнеж по-голямата сестра – Джулия, изглежда щастлива. Сега вече, след като се е омъжила за единствения мъж, когото истински е обичала, тя би трябвало да намери покой. Но щастието никога не е пълно. Другата сестра, Роузи, също преживява опасни перипетии в търсенето на истинското си призвание и удовлетворение от живота. Проблеми мъчат и Луиз, тя трябва да се пребори с грешките, които е допуснала в миналото.

Ще успее ли семейство Гранвил да остане заедно, когато най-скъпите чувства и отношения помежду им са изложени на проверката на времето? Вяра в бъдещето… Умение да прощаваш… Дали сестрите от рода Гранвил ги притежават, за да посрещнат предизвикателствата на живота?

Корична цена – 9, 95 лв

Сподели в: