Наско от БТР в рок операта "Исус Христос Суперзвезда"

Наско от Б.Т.Р. ще играе ролята на жестокия и коварен Пилат Понтийски в рок операта "Исус Христос Суперзвезда". Хитовият проект тръгва на Великденско турне. То ще стартира от Хасково на 10 април, следват  Димитровград –  11 април, Карлово – 18 април и Казанлък – 24 април.

Наско от Б.Т.Р. ще се превъплати в Пилат Понтийски  – римски прокуратор, осъдил на смърт Христос, след което символично измил ръцете си, за да снеме вината, една от най-противоречивите и в същото време загадъчни фигури в човешката история, отговорен за безчислените жестокости и убийства, извършени без съд.

Рок операта "Исус Христос Суперзвезда" е проект на Опера Пловдив.  Хитовата творба, музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс която не слиза от сцените вече 40 години, първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум. Действието на неговата рок опера следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст. За да е най-близко до музикалния оригинал и за да се избегнат противоречиви интерпретации,  музикалното произведение ще бъде представено концертно  с участието на оркестър, хор и балет на Опера Пловдив. 
                       

Сподели в: