Насекомикс даряват любов и музика

На 9 май беше даден старт на театралното турне на Насекомикс. Първият концерт се случи в Драматичния театър във Варна. На 10 май музикантите зарадваха почитателите си във Велико Търново.
    
И двата концерта минаха под знака на щастието, което споделяха зрители и музиканти. Публиката екзалтирано пееше с Насекомикс и ги накара да излязат на бис по няколко пъти.
     
На феновете във Варна групата посвети парчето си "Шест и половина сутринта".  Изборът им бе свързан с това, че в него има боса-нова и реге елементи, а според Насекомикс това подхожда като настроение за морската столица, където е прекрасно да се събудиш в шест и половина сутринта. Музиката е на Георги Дончев (контрабасистът на групата), а текстът – на Вергиния Захариева.

Музикантите останаха много впечатлени от публиката във Велико Търново, където бяха поканени и деца, лишени от родителски грижи. На концерта в понеделник те представиха няколко нови песни, а специалният избор за Търново беше "Панелна песен", с изключителен текст от Марий Росен: "…заспах дете, събудих се умрял…" Насекомикс са избрали по една своя песен, която ще бъде посветена на всеки от останалите четири града от турнето – Бургас, Русе, Пловдив и София. 

Още от старта си, турнето е съпътствано от интересни случки. Рони разказва: „След концерта във Варна отидохме заедно с хора от публиката в заведението „Лавандула” – много приятно място с читалня и бар, което отвори специално заради нас. Дори се оформи и джем сешън с перкусиите на Хаби, истинско афтър-парти.

А  в Търново преди концерта, докато екипът (Андрей Андреев и Наско – звук, Виктор Георгиев – осветление) и момчетата от групата приготвяха сцената, аз отидох до отсрещния магазин за биричка. Там ме догони едно симпатично момиче и ме попита дали аз съм "мацката от Насекомикс",  каза, че са цял клас абитуриенти и ще дойдат на концерта. Вечерта,  в края на концерта излезе на сцената и поднесе цветя на цялата група.”

Не закъсняха и онлайн реакциите след първите два концерта от театралното турне на Насекомикс. Във Facebook профила на групата, развълнувани фенове споделят: „днес беше страхотно – доживях да чуя съвременен звук и музика по нашите ширини! Благодаря!” (Венцеслав) , „не мога да спра да ви слушам – всичко, което открия в интернет. Откъде мога да си взема албума ви … неземни сте” (Траяна), „Бяхте неотразими тази вечер; радвам се, че ви има и че свирите заедно. Успех с турнето!” (Даниел)

Оставащите дати от турнето на Насекомикс, с официален превозвач Opel:
15 май – Бургас – Драматичен театър
17 май – Русе – Драматичен театър
22 май – Пловдив – Драматичен театър
25 май – София – Модерен театър
   
Участници в театралното предизвикателство са:
Андрония  Попова – вокали, акордеон, клавишни
Михаил Йосифов  – китари, клавишни
Георги Дончев –  контрабас
Александър Даниел – барабани
Групата пътува със собствено оборудване и специален екип от озвучители, осветители и техник.
    
Концертите от театралното турне на Насекомикс са с начален час 19:00. Билети могат да бъдат закупени от касите на театрите, а за концерта в Пловдив – от мрежата на eventim.bg. Цените на билетите са: за концертите в Русе, Пловдив и София – 15 лв., в Бургас – 12 лв. В Русе има и специални студентски билети, на цена от 10лв.

Сподели в: