"Наръчник за живота на открито"

Kafene.bg | 13.04.17

"Наръчник за живота на открито" от Лаклън Маклейн е най-новото предложение на издателство "Вакон".

Какво ще направите, ако слънцето залязва, а вие спешно трябва да импровизирате подслон в пустошта? Или ако кануто ви се носи бясно по течението към завой без видимост?

Единението с природата е едно от най-естествените занимания за човека, но без необходимата подготовка идиличното прекарване неусетно може да се превърне в премеждие от ада.

За щастие пълноценното и безопасно приключение вече си има име и то е "Наръчник за живота на открито" (издателство "Вакон").

Австралийският експерт по оцеляване Лаклън Маклейн е подбрал за вас стотици техники и практическите съвети, изпитани в дивата природа на няколко континента.

От основни умения като разчитане на карти и връзване на възли до тънкости в екипирането за пустинна експедиция и построяването на иглу – книгата е незаменим спътник на съвременния авантюрист, без значение от опита му.

На страниците на "Наръчник за живота на открито" ще научите още:

Кои са задължителните елементи от екипировката;
Как да се ориентирате по звездите, сенките и други естествени пътепоказатели;
Какво да направите, когато трябва да хванете риба, а нямате въдица;
Как да избегнете змийски ухапвания;
Къде да НЕ лагерувате...;

Информативен, лесен за следване и богато илюстрован, наръчникът несъмнено ще ви вдъхнови да поемете към нови простори и да преоткриете невероятната красота на природата.

За автора:

Лаклън Маклейн обича да казва, че една нощ под звездите винаги бие по точки тази в петзвездията. Пътешества и лагерува в дивата природа по цял свят, включително сред Шотландското плато, Американския запад, австралийската пустош и Патагония. Когато не е на път, прекарва времето си в писане на илюстровани книги и наръчници. Живее в Сидни, Австралия, заедно с някои от най-опасните змии и паяци в света.
реклама
Коментари 0 коментара

Име:    
E-mail: (Няма да се публикува)

Коментирай:


МИСЪЛ НА ДЕНЯ
  • Думата "не мога" не съществува. Има "не искам", "не умея" и "страхувам се".

    Неизвестен

АКЦЕНТИ
Copyright 2007 - 2017, Kafene.bg Сайтът е разработка и собственост на ABC Design & Communication
eXTReMe Tracker