Народопсихология през редовете на Марко Семов и Михаил Вешим – среща-разговор

Миахил Вешим ще дойде на 28 декември, неделя, от 16:00 до 18:00 ч. в книжарница "Гринуич" за среща с читатели и разговор за литературата и книгата си "Нашингтон".Точно три дни след Коледа и три преди посрещането на Новата година, която винаги сме малко застрашени да посрещнем на маса и с периодично превключване на БНТ и неизменната "пламенна" реч на президента.

Някъде там между "тихата" и "(извънредно) шумната" нощ ще се срещнем, за да поговорим за народопсихологията през редовете на Марко Семов и Михаил Вешим. Защото зад хумора на Вешим, разказващ за нашенция на Американска земя, може да открием много интересни черти, за които така пламенно и едновременно смирено е писал Марко Семов. Кой сме и за какво се борим? Какви са идеалите ни и какъв е образът на родината ни? Имаме ли нужда от пари или от хубава ракия и къде кокошките снасят най-добре яйца?

Защото "добре, че е шегата, за да си кажем истината" и в безвремието на отиващата си година е точният момент, за да се срещнем със сатирата на Михаил Вешим.

Заедно. Дни преди новата 2015-та година, в която по традиция ще си обещаем да бъдем добри. С хумор, себепознание и домашна баница с късмети за добро настроение.

Модератор и готвач на баницата: Анастасия Карнаух

Място: книжарница Гринуич – бул. "Витоша" 37

Сподели в: