Нарисувай ми слънце – конкурс на детските фантазии

На 31 в Младежкия театър "Николай Бинев" ще бъде дадено началото на 7-мия конкур за детски рисунки "Нарисувай ми слънце". Във фоайето на театъра, от 10.30 ч., ще бъде открита изложба на миналогодишни рисунки. В тазгодишното издание има нов нов дял  – литературния конкурс „Детство мое”. Възраст на участниците – между 6 и 106 години. Краен срок за получаване на рисунките е 10 септември, които може да пуснете в пощенска кутия на самата изложба в театъра.

Това автоматически ще направи участниците поданици на приказната въображаема страна Усмихландия – територия на списание „Аз съм българче” ще получат паспорти по електронната или традиционната поща. Жители в Усмихландия са художниците от шестте издания на конкурса „Нарисувай ми слънце“ и участниците в радио-играта „Деца четат поезия в ефира на БНР”. Повече, за нея, ще научите от списание „Аз съм българче“.

Мотото на инициативата е "Пътят на слънцето". Най-голямата експозиция е подредена на територията на Младежкия театър „Николай Бинев” в Столицата. Още шест лъча очертават слънчевото пътешествие тази година. Съпътстващите изложби са в градовете: Кюстендил, Пловдив, Поморие, Харманли, Сопот и Исперих.

Изложбата ще продължи до 15 септември.

Инициативата е на списание "Аз съм българче".

Очаква се дълго слънцестоене – чак до 15 септември. Дотогава, новаците ще се регистрират. А в редакцията на любимото за мнозина издание ще пристигат рисунките и поезията написана от децата. Регламентът за участие в новия сезон на конкурса, четете в  52 брой на изданието, достъпно за всичките си читатели чрез абонамент.

Слънчевият залез ще наблюдаваме в дена на Будителите, 1ви ноември, за кратко. Защото с обявяването на победителите в конкурса ще посрещнем изгрева на отличените слънца, в изложбената зала.

Скъпи приятели, пожелаваме Ви весел 32 май (първи юни) и приятни забавляния по „Пътя на слънцето“!

Сподели в: