"Напразно в себе си витая" – премиера на стихосбирката на Венцислав Василев

Венцислав Василев представя поетичната си книга "Напразно себе си витая". Стихосбирката ще има три премиери – на 14 октомври в София, на 19 октомври във Варна и на 25 октомври в Бургас.

Къде са младите поети на България? Навярно странстващи из необятните траектории на душата или потънали безмълвно в едно следстихийно безвремие. Но един от тях, уморен от лутания в тематични ракурси и екзистенциални търсения, е намерил своето "тук и сега" и има удоволствието да ни покани на една наистина различна литературна вечер.

"Напразно в себе си витая" е втората поетична книга на Венцислав Василев, излязла под редакцията на Виолета Христова и е интересен и ценен подарък за почитателите на художественото слово. Творбите на младия автор са подчинени на специфична вътрешна естетика не само като конструкция и звучене, но и като надсетивна визия и разбиране, необременени от наложени критерии и правила. Заповядайте да се насладите на впечатляващите със своята дълбочина философски прозрения и една по мъжки трезва, но упойваща с нежността си лирика.

Стихосбирката ще бъде представена в сърцето на три от големите градове на страната:
на 14 октомври, от 18:30 ч., София, галерия София Прес,  ул.Славянска № 29;
на 19 октомври, от 18.00 ч., Варна , големия Арт салон на Радио Варна;
на 25 октомври, от 18.00  ч., Бургас, Културен център Морско казино.

Сподели в: