Напразни ли са усилията на любовта – 3

"Защо големите любовни истории нямат щастлив край?" – с този въпрос Театър "София" и Kafene.bg ви подканяме да станете адвокати на любовта. Започваме да публкуваме някои от най-интересните писма от конкурса "Спечели покана за двама за "Напразни усилия на любовта" в Театър "София".

Когато пред очите ти се появят белите светкавици, а в главата ти е гръмнала "Одата на радостта", осъзнаваш, че си я срещнал. Голямата любов. Тогава ставаш необикновен човек, готов да покори целия свят. Тогава твориш своята голяма любовна история със своята голяма любов.

Странно е обаче как тази история не завършва щастливо в общоприетия смисъл. Вероятно защото искаме нещо много повече от дълъг и спокоен съвместен живот. Защото искаме изпепеляващата страст да е вечна, а битовизмите е много вероятно да я изгасят. След което пътят към прословутата фраза: "Ах, защо не се омъжих за Пища Хуфнагел!" е кратък. Страхът от натрупания житейски опит и разочарования успяват по някое време да вземат превес и човек да предпочете да приключи голямата любовна история, вместо да се надскочи и да си повярва че може да я задържи. Предпочита да я замести с фантазии какво е можело да се случи и да се топли с красивите изживяни моменти.

Донка Чолакова

Сподели в: