"Намери своя път 2008" започва утре във Варна

Салса купон очаква варненци и гостите на града на 22 август, когато ще започне първият международен фестивал "Намери своя път 2008". Цяла нощ ще се играе салса, самба, меренге, етно, джаз и хип-хоп. На крайбрежната алея ще участват музиканти и ди джеи от пет държави. Горещите танци са сред уникалната палмова гора край морето и няколко зони, разделени по музикални вкусове и цвят до нея.

Специален гост е световноизвестният кукловод Пане Темов. Той ще разиграе двуметровите си марионетки в зоната за уличен театър до заведението "Екстраваганца".

Плажната алея ще бъде разделена на осем фестивални зони, в които музиката, танците и изкуството ще бъдат изнесени от клубовете. По време на фестивала всеки, който иска да танцува, пее и рисува, ще може да улови ритъма на живота в мастер-класовете по capoeira, samba dance, ginga music, графити.

За първи път в България ще видим световноизвестната музикална формация Nu Havana. Автентичната група е подбрана от Министреството на културата на Куба. Състои от петима актьори – Жанет Трило – перкусии, Алексей Куесада – тромпет, водещият Освади Деспани, танцьорките Алделис Пъблес и Нархара Фуентес. Стилът на групата е компилация между традиционните латински ритми soul, bossa, latin и модерното звучене на световната денс музика.

Салса и меренге ще се вихрят в зоната Карибски танци (Сардиния). Ще има и още изненади.

Стар микробус и варели ще бъдат изрисувани с графити от артисти от България и Германия в зоната Street Art & Dance (Мидена къща).  За всички, желаещи да участват в уличната живопис, са приготвени бои, спрейове, материали и конструкции за инсталации и арт-обекти.

Сподели в: