Намалени билети в Театър "Българска армия"

Театър "Българска армия" чества Деня на Народните будители с намалена цена на билетите за представления, само ако ги закупите на 31 октомврпи, 1 и 2 ноември от 11.00 до 19.00 ч. Намалението важи за всички представления в ноемврийския афиш на Театъра.

Що е то будител и вирее ли по нашите географски ширини? На този въпрос се опитват да дадат еднозначно ДА всички занимаващи се с култура… И ние така. Нали сме театър? На 31 октомври, 1 и 2 ноември можете да посетите Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” и да си закупите билети на половин цена.

На самия празник, 01.11, както и на 27.11 – ще се опитаме да ви убедим в това „КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН”, колко е важно да не забравяш, че в крайна сметка не произходът прави хората, а начинът, по който те сами решат да се превърнат в хора. Един наш си – български будител Юрий Дачев ще ни покани да изпием по бира с „ШВЕЙК” по Ярослав Хашек на 06.11 и 17.11, защото имаме нужда да се повеселим по един съвсем естествен начин, а Емил Атанасов на 07.11 и 22.11 ще разкаже защо „ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА” понякога ни помага да излезем от локалното и да се запътим към глобалното. В ръцете на актьорите на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще пощрака „НОЖИЦА – ТРЕПАЧ” на 08.11 и 28.11 – ще ви разкаже една криминална история с неочакван край – край, който самите вие – зрителите можете да определите, благодарение на находчивостта на авторите Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс. Ако се придържаме към теорията, че в световната литература има определено количество сюжети и Шекспир ги е описал всичките, то тогава трябва да гледаме „РОМЕО И ЖУЛИЕТА” на 14.11, но също така не трябва да се пропуска да се види премиерното заглавие „В ПОЛИТЕ НА ВИТОША” от Пейо Яворов на 25 и 26.11, защото неговата съвсем реална драматична любов с Мина го вдъхновява в нейна чест да напише тази пиеса и да увековечи чувствата им.

За друга една любов – към самата любов ще ни разкаже Анатолий Крим в „ЗАВЕЩАНИЕТО НА ЦЕЛОМЪДРЕНИЯ ЖЕНКАР” на 15.11, а на следващата вечер – 16.11 – артистите ни ще изпълнят една „БАНДИТСКА ОПЕРА” по Джон Гей. За празнотата вътре в нас, за вечното търсене на още нещо, за това да искаш да имаш дете, но да не можеш ни разказва „ЙЕРМА” по Федерико Гарсия Лорка на 18.11. А една от темите в необятния „ЖЕЛЕЗНИЯТ СВЕТИЛНИК” от Димитър Талев е за това да можеш да имаш, но да не трябва – останалото можете да видите на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” на 20.11.  „ДЕКАМЕРОН” или поне част от стоте новели на Бокачо ще видите на 21.11, а на 29.11 ще се вдигне „МНОГО ШУМ ЗА НИЩО” отново по вина на Шекспир. Освен заглавията, които ви предлагаме на Голямата ни сцена, ви каним да посетите и камерна сцена „МИРАКЪЛ”, където премиерно ще се сблъскат световете на двама „ЕМИГРАНТИ” – ученият и работникът и Славомир Мрожек ще зададе въпроса дали емиграцията е свързана само с напускането на държавните граници или ние сами си създаваме такива – вътре в нас, това ще се случи на 03, 15 и 24.11.  „ОТКРАДНАТИ РАЗКАЗИ ?” от Доналд Маргулис е пиеса, която за първи път стъпва на българска сцена и това е сцена „МИРАКЪЛ” в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” на 14 и 29.11. На сцена-клуб „МАКСИМ” пък ще ви посрещне един „ЛАЛУГЕР” от Александър Урумов на 15 и 27.11, а ще можете да видите как се дават „ПОСЛЕДНИ ПОРЪЧКИ” от Джон Пристли на 28.11.

Очакваме ви на улица Раковска 98! Присъединете се към нас и отпразнувайте празника на знанието и духовните ценности с театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”!

* НАМАЛЕНИЯТА НЕ ВАЖАТ ЗА ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА:
„ВЪЗГЛЕДИТЕ НА ЕДИН УЧИТЕЛ ЗА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО”,
„ВЪЗГЛЕДИТЕ НА ЕДИН УЧИТЕЛ ЗА НАРОДНАТА ПРОСВЕТА”,
„СЕЛО, СЕЛО. ПУСТО СЕЛО” И „ДА СЕ ВЛЮБИШ В ПЕПЕРУДА”

Сподели в: